29 Μαΐου 2014

ΤΣΑΚΡΑΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ


Όλοι έχουμε ακούσει κάπου τη λέξη Τσάκρα, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μια απλή εισαγωγή για το
τι είναι Τσάκρα.
 Ως οντότητες είμαστε ενέργεια. Κάθε μας σκέψη και λειτουργία του σώματος μας είναι ενέργεια. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πολύ απλά ότι είμαστε ένα ολόκληρο ενεργειακό σύστημα.
Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, ας σκεφτούμε πως το υλικό μας σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια.



Εκτός από το (ορατό) βιολογικό μας σώμα, υπάρχει και το αιθερικό σώμα. Φανταστείτε το σαν ένα δίδυμο αντίτυπο του φυσικού. Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα απο φως και χρώματα που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας και την ψυχονοητική μας κατάσταση και περιβάλλει το φυσικό σώμα.

 Τα Τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και έπειτα τη διοχετεύουν στους αδένες και στο νευρικό σύστημα του σώματος μας.
Το αιθερικό σώμα αποκαλύπτει την ενεργειακή κατάσταση του φυσικού σώματος. Οι αλλαγές της ενέργειας διαδραματίζονται πρώτα στο αιθερικό σώμα και μετά αποτυπώνονται στο φυσικό, κυτταρικό επίπεδο. Τα τσάκρα λαμβάνουν ανεπαίσθητες ενέργειες του σώματος (αιθερικές) και τις μετατρέπουν σε ενδοκρινικά σήματα (ορμονικά). Το αποτέλεσμα είναι να επηρεάζεται ολόκληρο το φυσικό σώμα, καθώς τα τσάκρα στέλνουν ενέργεια στα αντίστοιχα όργανα του σώματος.
Στα σανσκριτικά "τσάκρα" σημαίνει "τροχός", καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται και άλλοτε απορροφούν, άλλοτε εκπέμπουν ενέργεια.

Υπάρχουν δύο περιστροφές: 
Η δεξιόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα αρσενικό ή yang και αντιπροσωπεύει τη δύναμη της θέλησης και της δραστηριότητας καθώς και τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της δύναμης και της επιθετικότητας.
Η αριστερόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα θηλυκό ή yin και αντιπροσωπεύει τη δεκτικότητα και τη συμφωνία, καθώς και το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό, την αδυναμία. Η κατεύθυνση περιστροφής αλλάζει από τσάκρα σε τσάκρα.

Τα 7 ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) είναι: (με σειρά από τη βάση προς την κορυφή)
1ο τσάκρα - της Βάσης   (χρώμα κόκκινο)
2ο τσάκρα - του Ιερού Οστού   (χρώμα πορτοκαλί)
3ο τσάκρα - του Ηλιακού πλέγματος  ( χρώμα κίτρινο)
4ο τσάκρα - της Καρδιάς   (χρώμα πράσινο)
5ο τσάκρα - του Λαιμού   (χρώμα μπλε)
6ο τσάκρα - του Τρίτου Ματιού   (χρώμα μοβ-βιολετί)
7ο τσάκρα - της Κορυφής   (χρώμα ιώδες-λευκό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 7 ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) και η σημασία τους

πληροφορίες από: www.reiki.gr , www.psixologikosfaros.gr , www.politimigi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this